Legolcsóbb bejárati ajtó

legolcsóbb bejárati ajtó keresésénél általában a műanyag nyílászárókhoz juthatunk el. A műanyag nyílászárók kiváló hőszigetelésüknek köszönhetően nagyon népszerűek, ehhez a barátságosnak mondható áruk is nagymértékben hozzájárul. Használatuk kiváló alternatívát nyújthat régebbi bejárati ajtók cseréjénél, melyek már nagyon rossz állapotban vannak, használatuk pedig folyamatos problémákat okoz.

Miért a műanyagból készült a legolcsóbb bejárati ajtó?

A műanyag bejárati ajtó alacsony árának több oka is van. A két másik gyakran használt alapanyag esetében sokkal költségesebb az előállítás. Az alumínium nyílászárók alapanyaga drága, előállításuk pedig sok energiát és időt igényel. A fa nyílászárók gyártásához használt faanyag elkészítése rengeteg időt igényel, mire a növény eléri a megfelelő méretet a kivágáshoz. A kivágott fák egy hosszú száradási vagy szárítási folyamaton mennek keresztül, ezek a folyamatok pedig indokolják a magasabb költségeket.

A műanyag bejárati ajtó esetében PVC-t használnak alapanyagként. A PVC előállítása vegyi úton történik, így bármikor lehetséges a gyártásuk. A műanyag nyílászárók gyártásánál gyakran használnak újrahasznosított anyagokat is, így előállítási áruk még kedvezőbb, valamint környezetkímélőbb is.

A gyártáshoz szükséges műanyag profilok az elkészítést követően összeszerelhetőek, egyéb folyamatokra csak a fóliával borított nyílászárók esetében van szükség. A gyártásuk fehér színben történik, anyaguk pedig tartósan képes ezt megőrizni akár erős napsugárzás esetén is. A műanyag bejárati ajtók felülete nem igényel festést, így nincs szükség további káros anyagok használatára sem. A festés vagy felületkezelés elhagyásával olcsóbb, valamint gyorsabban előállítható nyílászárókat kapunk, amellyel a felhasználóknak is nagyon egyszerű dolga lesz.

Mire érdemes figyelni a legolcsóbb bejárati ajtó keresésénél

Amennyiben elhatároztuk magunkat a nyílászáró cseréje mellett, érdemes szétnézni, hogy mire is számíthatunk. Természetes, hogy az emberek a lehető legolcsóbban próbálják megoldani a helyzetet, ám több dologra is érdemes figyelni a kiválasztás során. A különböző cégek árai közt böngészve érdemes utánajárni, a feltüntetett ár milyen szolgáltatást tartalmaz. Természetesen vannak különbségek a különböző cégek árai közt, ám túl nagy eltérés nem valószínű.

Amennyiben jelentősen alacsonyabb árat találunk a többinél, előfordulhat, hogy csak a terméket árulnak az adott árért, a szállításuk és beépítésük pedig további ráfordítást igényel majd. Ezeknek a szolgáltatásoknak az árát összeadva végül lehet, hogy sokkal drágább lesz a bejárati ajtónk cseréje, ezért mindenképpen érdemes egyeztetni a megrendelés előtt.

legolcsóbb bejárati ajtó kiválasztásánál is adódhatnak további költségek, melyek szükségesek a művelet befejezéséhez. Az ajtócserét megelőzően a régi ajtókeret kibontásra kerül, melyek főként téglaépületek esetében kisebb nagyobb falsérüléseket okoznak majd. A beépítést követően ezeket a sérüléseket utólag kell kijavítani, ami természetesen további kiadásokkal jár. Bizonyos cégek ezt a javítást igény szerint elvégzik rögtön a beépítés után, de kedvezőbb ajánlat esetén egy kőművest vagy gipszkartonost is érdemes megkeresni. A falak kijavítását követően a megrendelőnek már csak a festést kell helyreállítani a falakon.