Panel műanyag ablakcsere

Panel műanyag ablakcsere, avagy a panellakások elavult ablakainak a cseréje. Az ablakcsere elvégzésével lehetőségünk van lecserélni az elavult, régi ablakokat melyek helyét új nyílászárók veszik át. A régi ablakok az intenzív használatnak, az eltelt időnek, vagy pedig a rossz minőségnek köszönhetően nagyon rossz állapotban lehetnek. A rossz állapot mellett a vetemedés szintén problémát okoz, melynek során a keletkezett hézagokon keresztül áramlik be a hideg levegő a lakásba. Az elavult ablakok kibontását követően a falnyílásba egy műanyag ablak kerül beépítésre mely számos előnyt nyújt a felhasználóinak.

Panel műanyag ablakcsere, miért érdemes műanyag ablakot választani

A műanyag ablakok a felülete gyárilag fehér, amennyiben eltérő színben szeretnénk, fóliázásra és festésre is van lehetőség. Az ablak a hozzáadott adalékanyagoknak köszönhetően hosszú időn keresztül megőrzi állapotát, valamint színét még erős UV sugárzás esetén is. Felületük nem igényel festést, ezért nem csak olcsóbbak társaiknál, hanem gondozásuk is jóval egyszerűbb. A műanyag ablakok alapanyag a legtöbb vegyszerrel szemben ellenálló, így tisztításuk során nem teszünk kárt bennük.

A műanyag ablakok használata és gondozása gyerekjáték. A barátságos áruk mellett kiváló hőszigetelést biztosítanak a helység számára a kialakításuknak köszönhetően. A műanyag ablakok gyártása PVC-ből történik, mely megfelelő szilárdságot nyújt a szerkezet számára. A műanyag profilok üreges kialakításukkal alacsony tömeget, valamint hatékony hőszigetelést biztosítanak az ablak számára.

A műanyag ablakok gyártása során gyakran használnak újrahasznosított anyagot is, ezzel tehát környezetünket is kíméljük.

Panel műanyag ablakcsere, az ablakok gyártása

A műanyag ablakok a mai szabvány méretekben történő gyártás mellett az egyedi gyártás lehetőségét is biztosítják számunkra. Ennek köszönhetően egyedi, vagy régi szabványnak megfelelő ablakok gyártása is lehetséges.

Az ablak gyártása során összeállításra kerülnek az ablak nyílóinak és keretének az elemei. Az ablakszárnyakat ellátják a használathoz szükséges vasalatokkal. Ezt követően beszerelésre kerülnek a szükséges tömítések valamint az üvegezés is. A műanyag ablak hatékony hőszigetelését az üreges kialakítás mellett elsősorban a hőszigetelt üvegezésnek köszönheti.

A hőszigetelt üvegezés több üvegrétegből áll, a köztük kialakított légrések pedig védőgázzal kerülnek feltöltésre. A hagyományos épületek általában két rétegű üvegezéssel, a passzívházak pedig háromrétegű üvegezéssel készülnek. A többrétegű üvegezés nem csak jobb hőszigetelést eredményez, de a kintről érkező zajokat is segít távolt tartani.

Panel műanyag ablakcsere, az ablakcsere lépései

A panellakásokban történő ablakcsere több lépésből áll, melyek bejezéseként az új műanyag ablak felváltja a régi nyílászárónkat.

Helyszíni felmérés és megrendelés

A helyszín felmérés elvégzéséhez egy szakember érkezik a helyszínre. A pontos méretek rögzítése mellett számos tanáccsal láthat el minket. A megfelelő nyílászáró kiválasztása során akár lehetőségünk van más kivitelű ablak beszerelésére is. Egyszárnyas ablakok esetében akár ellenkező irányú nyitású ablak is beszerelésre kerülhet.

A felvett méretek és igényeink alapján történik majd az ablak legyártása, mely általában néhány hetet vesz igénybe.

A műanyag ablak gyártása, helyszínre szállítása és beépítése

A műanyag ablak gyártása során összeszerelésre kerülnek az ablak műanyag elemei, rögzítik a hőszigetelt üvegtáblákat, valamint a tökéletes záródást biztosító tömítéséket is. Amennyiben fóliázott vagy festett felületű műanyag ablakot választunk, az elemeket még az összeszerelés előtt kezelik.

A legyártott nyílászáró készen áll a szállításra, valamint a beépítésre, így egy megfelelő időpontban megkezdődhet az ablakcsere.

A hagyományos ablakcsere bontással jár, melynek során a régi szerkezet teljes mértékben kibontásra kerül a falnyílásból. Bizonyos esetek közt lehetőségünk van bontás nélküli ablakcserére is. A bontás nélküli csere nemcsak gyorsabb, hanem jóval kisebb felfordulással is jár.