Műanyag ablakok többféle színben

A műanyag ablakok többféle színben is legyárthatóak, így nem kell ragaszkodnunk a megszokottnak számító hófehér színhez. A régi ablakok a hagyományos fehér, vagy pedig színes fóliával ellátott műanyag ablakokra cserélésével javíthatunk otthonunk hőszigetelésén. A műanyag ablakokat egyszerű használat, jó hő és hangszigetelés, illetve barátságos ár jellemzi, így egyre nagyobb népszerűégnek örvendenek a felhasználók körében.

Műanyag ablakok többféle színben, miért érdemes a műanyag ablak választása

A régebbi, általáben több évtizede beépített ablakok már nem felelnek meg a korunk elvárásainak. A megfelelő hőszigetelés és záró képesség hiányában akár nagyobb mennyiségű energiát elveszíthetünk használatukkal a téli időszakban. A régi ablakok állapota mostanra minden bizonnyal jelentősen leromlott, így egyáltalán nem képesek ellátni hatékonyan a feladataikat. A sok éves használat, valamint az időjárás káros hatása által az ablakok mára elvetemedtek, csúnyák, rendszeres használatuk pedig gyakran nehézséget okoz számunkra.

A műanyag nyílászárok számos előnyös tulajdonságának, valamint kedvező áruknak köszönhetően egyre nagyobb számban kerülnek felhasználásra. A gyártás PVC-ből gyártott műanyag profilokat használnak, melyek egy alacsony tömegű tartós szerkezet előállítását teszik lehetővé.

A műanyag ablakok felülete nem korrodálódik, felületük pedig nem igényel gondozást, sem pedig újrafestést. A rájuk hulló csapadék sem a felületükben, sem pedig anyagukban nem tesz kárt. A felületkezelés elhagyásával az ablak előállítási ára szintén alacsonyabb, valamint a gyártásuk is kevesebb időt vesz igénybe.

A műanyag ablak felülete könnyedén tisztítható, a legtöbb tisztítószerrel szemben pedig ellenálló, így a művelet közben nem teszünk majd kárt az ablak felületén. A PVC gyártása során az anyaghoz adott adalékok a felület elsárgulását előzik meg, melyet az erős napsütés okozna az ablakok felületét. Ennek köszönhetően a nyílászáró hosszú időn keresztül megőrzi majd a színét és a felületének állapotát. Ez a hatás a hagyományosnak számító fehér, valamint színes műanyag ablak felületére egyaránt igaz.

A műanyag ablakok különböző íves vagy megszokottól eltérő formában is legyártható, ha ilyen  típusú ablakokra lenne szükségünk a csere során. A hagyományos formájú ablakok esetében gyártásuk szabványméretben, valamint egyedi méretben egyaránt lehetséges.

 

Műanyag ablakok többféle színben, az ablak hőszigetelése és hangszigetelése

Az ablakok gyártása fehér színben történik, de színes műanyag ablak készítése egyaránt lehetséges. Ezek előállításához a fehér műanyag profilok külsejét fóliával vonják be a gyártás során. A műanyag elemeket a tökéletes tapadás érdekében még a teljes megszilárdulás előtt burkolják be az általunk kiválasztott színű vagy mintájú fóliával.

A műanyag profilok üreges kialakításának köszönhetően nemcsak hatékony szigetelést érnek el, hanem alacsonyabb tömegű szerkezetet is kapunk. A műanyag ablakok üvegezéséhez során két vagy három rétegű hőszigetelt üvegezést alkalmaznak. A hőszigetelt üvegezés használatával megelőzhető, hogy az üveg felületén nagy mennyiségű hő távozzon az épületből. A még hatékonyabb zárás és szigetelés érdekében az ablak nyílóit és a keret belső oldalát dupla gumitömítésekkel szerelik fel.

Kik számára előnyös a színes műanyag ablak

A színes műanyag ablak elsősorban azok számára ajánlott, akik szeretik a műanyag nyílászárókra jellemző egyszerűséget és barátságos árat, ám szeretnék elkerülni a fehér szín használatát. A gyártás során felhasznált alapanyagok felelősek az ablak fehér színéért, ám a felületek fóliázásával kiválaszthatjuk az ablak színét, vagy akár fa hatást is biztosíthatunk számukra.

Egy színes műanyag ablak előállítási költsége némileg magasabb a hagyományos, fehér színűekkel szemben, ám ezért az árért cserébe feldobhatjuk otthonunk belső tereit, valamint az épület külsejét is.