Műanyag ablak mobil szúnyoghálóval

A műanyag ablak mobil szúnyoghálóval kombinálva számos problémánkra megoldást jelenthet az ablak cserét követően. A műanyag ablak kiváló alternatívát kínálnak az otthonunkban található régebbi vagy elavult fa ablakaink cseréjére. Ezek az ablakok gyakran már nem felelnek meg a mai elvárásainknak. Szigetelésük nem elég hatékony így nem csak energiát vesztünk, hanem a külső zajokat sem tartják távol eléggé. A rosszul záró, vetemedett ablakok hézagjain keresztül folyamatosan árad ki a meleg levegő, mely a téli időszakban jelentős többletköltséget okozhat számunkra.

Műanyag ablak mobil szúnyoghálóval, miért érdemes ezt választani

A műanyag ablakok a többi alapanyagú nyílászárónál akár jelentősen alacsonyabb áron elérhetőek, de ennek ellenére kiváló hang és hőszigetelést biztosítanak számunkra. Karbantartásuk és tisztításuk könnyedén elvégezhető, a gyártás során hozzáadott adalékanyagoknak köszönhetően napsütés hatására kialakuló elsárgulás ellen. A műanyag ablakok gyártása szabványméretben, illetve egyedi méretben is történhet, ennek köszönhetően bármilyen típusú épületnél felhasználhatóak.

Az ablakhoz kiegészítőként felszerelt mobil szúnyogháló számos előnnyel jár. A modern szúnyoghálók sokkal kevésbé akadályozzák az ablakon való kitekintést. Ezek a szúnyoghálók a kialakításuknak köszönhetően könnyedén használaton kívül helyezhetők. Ehhez, illetve az újra használatba vételhez elegendő néhány egyszerű mozdulat megtétele.

Műanyag nyílászárók hőszigetelése

A kiváló szigetelő képesség az ablakprofilok belsejében kialakított légkamráknak köszönhető, ezt egészíti ki az ablak és a keret közt felszerelt dupla gumitömítés. A profilok belsejében található légkamrák számát a profil vastagsága határozza meg. A 70 milliméter vastagságú profilok 5 vagy 6 légkamrával vannak ellátva, míg a 80 milliméteres vastagságú ablakprofilokban pedig 7 illetve 9 légkamra található.

Mivel az ablakok felületének legnagyobb és legfontosabb részét üveg borítja, így a hatékony szigetelés kialakításához hőszigetelt üveg beépítése szükséges. A hőszigetelt üvegezés két vagy három rétegű, amely 4 mm vastagságú üveglapokból épül fel. A megadott számú üveglapok távtartókkal vannak rögzítve. Az üvegrétegek közt található üreg rossz hővezetésű argon illetve kripton védőgázzal van töltve.

A kívül található üveglap réteg lágyfém bevonattal rendelkezik, mely a káros napsugárzás egy részének távoltartásáért felelős. Ennek segítségével csökkenthető a helység túlmelegedése, melyet a tartós és erős napsütés vált ki.

Műanyag ablakok méretei

A beépítésre kerülő ablakok méreteit az esetek többségében a falnyílás belső mérete határozza meg. Ez a falnyílás lehet előre kialakított, melyekben a régi ablak helyére kerül a modern ablak beépítésre.

  • Szabványméretű ablakok

A műanyag ablakok a ma használt szabványméretekben, valamint egyedi méretben is legyárthatóak. A szabvány méretű ablakok elsősorban új építésű épületeknél kerülnek beépítésre, ahol a falnyílások megfelelő mérettel vannak kialakítva. A szabványméretű ablakok előnye, hogy gyakran készletről is megrendelhetőek, ilyenkor nem szükséges várni a gyártásukra, ezáltal hetekkel megrövidíthető az ablak cseréjének ideje.

  • Egyedi méretű ablakok

Az egyedi méretű gyártásnak köszönhetően bármilyen jellegű épületbe lehetséges általunk kiválasztott típusú ablak beépítése. Az egyedi méretű gyártás lehetővé teszi régebbi családi házak, panellakások illetve társasházak modern ablakkal való felszerelését is. Az egyedi gyártású műanyag ablakok esetében sokféle változtatást is elvégezhetünk a nyílászárón, így még jobban a saját igényünkre szabhatjuk őket.

A műanyag ablak felülete

A műanyag ablakok fehér színben készülnek, de színes és fahatású fóliával is elláthatóak a gyártás során. Ezt a fóliát a gyártás során, a még meg nem szilárdult elemeken alkalmazzák. A fa nyílászárókkal ellentétben a műanyag ablak felülete nem igényel majd újrafestést, valamint a műanyag elemek ellenállnak az időjárás káros hatásaival szemben. A felület tisztán tartásához elegendő némi mosószeres víz, valamint egy puha törlőkendő.

A mobil szúnyogháló előnyei

A műanyag ablakok a hagyományos, fix szúnyogháló helyett mobil hálóval is elláthatóak. A mobil szúnyogháló egy függőleges lefutással rendelkező rolós megoldású szúnyoghálót jelent, működésük a redőnyökéhez hasonló.  Ha valamilyen oknál fogva szeretnénk használaton kívül helyezni, lehetőségünk van elrejteni, elősegítve a szabad kitekintést, kihajolást az ablakokon.

Használata könnyen elvégezhetők, nem igényel semmilyen erőfeszítést. A mobil szúnyogháló két oldalán egy sín található, kiegészítve egy alul található fix akasztóval, ami helyén tartja használat közben. A használaton kívül helyezett szúnyogháló egy felül található tárolóban foglal helyet. A használatban lévő szúnyoghálót egy rúgós szerkezet tartja feszesen, így a szél nem tesz kárt bennük.