Műanyag ablak cseréje bontás nélkül

A műanyag ablak cseréje bontás nélkül is lehetséges, amennyiben a régi ablak megfelelő állapotú. A hagyományos ablakcsere során a falnyílásból kibontásra kerül a teljes szerkezet, mely folyamat során a falak kisebb nagyobb mértékben sérülhetnek. A cserét követően a sérült részek javítása, valamint újrafestése további idővel és költségekkel jár. A bontás nélküli ablakcsere segítségével elkerülhető a nagy mennyiségű por és törmelék, valamint az ablak cseréje is sokkal gyorsabban történik majd.

Műanyag ablak cseréje bontás nélkül, miért érdemes ezt választani?

A műanyag ablak hagyományos beépítése során a régi nyílászáró kibontására van szükség. Az ebből származó falsérülések javítása, valamint a keletkezett kosz további kellemetlenséggel jár. A bontás nélküli ablakcsere során a meglévő ablakkeret nem kerül kibontásra, ezáltal a falak sem sérülnek. Ennek köszönhetően a jelentésen megrövidül az ablakcsere teljes folyamata, otthonunkban pedig hamarabb állhat vissza a rend. A műanyag ablak cseréje bontás nélkül nem igényel további kőműves, burkoló vagy festő munkát, mivel az új ablakkeret a régi tok belsejében kerül elhelyezésre.

A bontás nélküli ablakcsere szinte az összes épülettípusnál elvégezhető, melyekbe esetenként a műemlékvédelem alatt álló épületek is beletartoznak. A tokráépítésnek is nevezett módszer legfontosabb feltétele, hogy a régi ablakkeret állapota kielégítő legyen. A korhadt, törött vagy hiányos ablakkeretek nem alkalmasak a művelet elvégzésére.

A műanyag ablak gyártása

A műanyag ablak profilok belsejében a profilvastagságnak megfelelő számú légkamra található, mely nagymértékben javítja a nyílászáró hőszigetelő képességét. A műanyag nyílászárók gyártása PVC-ből történik, amely ellenálló az időjárási hatásokkal, valamint a rendszeres használattal szemben.

A műanyag ablakok felülete nem igényel festést vagy védelmet, ezért rengeteg kellemetlenségtől óvhat meg bennünket. A műanyag ablak kiváló ár-érték arányának, valamint modern külsejének köszönhetően egyre nagyobb számban fordul elő a háztartásokban.

 

Műanyag ablak cseréje bontás nélkül, a folyamat lépései

A helyszíni felmérés alkalmával megtörténik a méretek pontos felvétele, valamint kollégánk megvizsgálásra, hogy a módszer alkalmazható-e az adott ablak esetében. Fontos előre tudni, hogy el fogja e viselni a régi ablakkeret az új rögzítését. A méretek rögzítését követően megkezdődhet a műanyag ablak megfelelő méretben történő gyártása. Az ablak gyártását követően a kész ablak kiszállításakor munkatársaink is a helyszínre érkeznek, majd pedig elkezdődhet a beépítés.

Elsőként a régi ablak nyílói valamint a tartó zsanérok vagy pántok kerülnek eltávolításra. A kettő vagy több szárnnyal ellátott ablakoknál az osztók is leszerelésre kerülnek. Ezt követően ideiglenesen elfoglalja a helyét az új műanyag ablak kerete, egy alapos ellenőrzésre van szükség.

Miután meggyőződtünk róla, hogy a keret függőlegesen és vízszintesen is tökéletesen van elhelyezve, akkor véglegesen rögzítjük csavarok segítségével. A két ablakkeret között keletkezett hézag Pur habbal kerül kitöltésre. Ennek száradása után a felesleg levágásra kerül.

A külső oldalon a két ablaktok találkozását vízzáró szilikonnal szigeteljük el, megelőzve egy esetleges beázást. A belső oldalon a Pur habbal feltöltött hézagok méretre vágott műanyag lapokkal kerülnek elfedésre. A beépítés utolsó lépéseként régi ablaktok belülről látható is szintén méretre vágott műanyag takarólapokkal, vagy pedig gipszkartonnal borítjuk be.