Műanyag ablak beépítése

Műanyag ablak beépítése

Műanyag ablak beépítése – miért is van szükség ablakcserére?

Az otthonunk homlokzatán elhelyezett nyílászárók többféle fontos feladatot is ellátnak, melyek elengedhetetlenek a mindennapjaink során. Az ablakokon keresztül érkezik a helységbe a természetes fény, nyitásukkal pedig friss levegőt juttathatunk be.

Az ablakba szerelt üvegfelületek szabad kilátást biztosítanak a helységben tartózkodók számára. A régi, elhasználódott nyílászárók használata rengeteg kellemetlenséggel járhat, melyek az ablakok cseréjével megelőzhetőek.

A műanyag ablak beépítése néhány óra alatt elvégezhető, számos előnyös tulajdonságának köszönhetően otthonunk kényelmesebb, biztonságosabb lesz.

Miért válasszunk műanyag ablakot otthonunkba?

A műanyag ablakok kedvező áruk ellenére nagyon jó záródást és könnyű használatot tesznek lehetővé. Hatékony hőszigetelésük mellett komoly hangszigetelést is biztosítanak az épület számára, mely sokkal kellemesebbé teheti otthonunkat, legyen az akár egy forgalmas, belvárosi lakás. Ezt a szigetelőképességet a műanyag profilok belsejében kialakított légkamrák, valamint a hőszigetelt üvegezés teszi lehetővé.

Műanyag ablak
Műanyag ablakcsere családi házban

A műanyag ablakok felületét nem kell festéssel ellátni, ezért előállításuk kevesebb összeget vesz igénybe, valamint nekünk sem kell időnkét újrafesteni őket. A műanyag ablakok a felhasznált alapanyagoknak köszönhetően ellenállóak az erős napsütéssel valamint a csapadékokkal szemben, így hosszú időn keresztül megőrzik minőségüket.

Műanyag ablak beépítése – megrendeléstől a beszerelésig

A műanyag ablak beépítése két módon is történhet. A hagyományos ablakcsere elvégzéséhez a régi nyílászáró teljes mértékben kibontásra kerül a falnyílásból. Bizonyos esetekben lehetőségünk van bontás nélküli ablakcsere kivitelezésére is, mely során csak az ablak nyílói, osztásai és tartópántjai kerülnek leszerelésre.

ablak
ablak

Az új nyílászáró a régi ablakkeret belsejében kerül rögzítésre. A bontás nélküli ablakcsere elvégzésével minimálisra csökkenthető a műanyag ablak beépítésével járó felfordulás.

Helyszíni felmérés

Amennyiben elhatároztuk magunkat az ablakok cseréjével kapcsolatban, egy szakember érkezik helyszínre. A helyszíni felmérésen rögzítésre kerülnek a falnyílás, valamint az ablak pontos méretei, nyitásiránya, kialakítása, döntésünk során pedig hasznos tanácsokkal láthat el minket.

A helyszíni felmérésen felvett méretek és adatok alapján kerül legyártásra az ablak, mely általában néhány hetet vesz igénybe. A gyártást követően az elkészült nyílászáró a helyszínre érkezve azonnal beépíthető.

A műanyag ablak beépítése

Miután az új ablak elkészült és kiszállításra került, megkezdődhet a beszerelés. A bontással történő ablakcsere első lépéseként leszerelésre kerülnek a régi ablakszárnyak. A régi ablakkeretek az elvágást követően óvatosan kibontódnak a falnyílásból, minimálisra csökkentve a falak sérülését.

A bontás során keletkezett por és a törmelék eltávolításra kerül a falnyílásból, következő lépésként pedig az új ablakkeret kerül elhelyezésre, majd pedig rögzítésre.

A csavarok segítségével rögzített tokra felszerelésre kerülnek az ablakszárnyak és kilincsek, az ablakkeret és a falnyílás közt található hézag pedig PUR habbal töltődik fel. A PUR hab teljes száradását követően a nyílást műanyag takaróelemek segítségével borítjuk be.