Egyedi méretű műanyag ablak

Az egyedi méretű műanyag ablak előnye, hogy bármilyen méretű falnyílásba beépíthető. Az egyedi méretű gyártásnak köszönhetően lehetőségünk van régi vagy új építésű, szabványtól eltérő méretű falnyílások számára elkészíteni a megfelelő méretű ablakokat. Gyakran kerülnek kiválasztásra az ablakcserék során, főként a régebbi panellakásoknál, melyek még falnyílásai még egy régebbi szabvány szerint készültek. Az egyedi gyártás másik előnye, hogy bizonyos szintig testre szabhatjuk a leendő ablakokat, így akár ívekkel ellátott, illetve eltérő formájú nyílászárók gyártása is lehetséges.

Egyedi méretű műanyag ablak gyártása

A műanyag ablak gyártása PVC felhasználásából történik, ebből az anyagból készítik az ablak profiljait, illetve egyéb darabjait is. A műanyag számos előnyt biztosít számunkra, a gyártás során, rideg szerkezetet kapunk, mely ellenáll majd a felületükre hulló csapadékokkal, az erős napsugárzással szemben, valamint a többi időjárási elem sincs rájuk hatással. Az alapanyaghoz hozzáadott adalékoknak köszönhetően a műanyag ablak elsárgulása is megelőzhető, így hosszú időn keresztül megőrzik majd az eredeti színüket.

A műanyag ablakok gyártása alapesetben fehér színben történik, de lehetőségünk van ettől eltérő színben is elkészíttetni az egyedi méretű műanyag ablakokat. Ebben az esetben az általunk kiválasztott színű vagy mintájú fóliát a gyártás során rögzítik a profilelemek felületeire, így tökéletes tapadás érhető el. A műanyag ablak felülete többféle színű, vagy akár fa hatású fóliával vonható be, így bármilyen színű épület ellátható a hozzá illő, illetve a nekünk tetsző színű ablakokkal.

A műanyag ablakok profiljai belül üregesek, a bennük található légkamrák számát a profil vastagsága határozza meg. Az üreges kialakítás jelentősen javítja a szerkezet hőszigetelését, emellett alacsony tömeget is biztosít az ablakok számára. A mai ablakok szinte minden esetben kétrétegű, vagy pedig igény esetén háromrétegű hőszigetelt üveggel kerülnek felszerelésre.

Az üvegrétegek távtartók segítségével kerülnek rögzítésre egymástól 16 milliméterre, a köztük található légrésbe pedig védőgázt töltenek. Az üvegezést víz és párazáró ragasztóval rögzítik, így előzik meg, hogy az üvegrétegek közé bejusson pára. Az elkészült üvegezést az rögzítik az ablak nyílóihoz, majd pedig üvegező lecekkel, valamint szilikonnal zárják le.

Mi szükséges az egyedi méretű műanyag ablak gyártásához?

A legfontosabb dolog az egyedi méretű ablakoknál a pontos méretek felvétele. Ennek érdekében egy helyszíni felmérés szükséges, melyet kollégánk a helyszínen végez majd el. A méretek rögzítése mellett tájékoztatja a megrendelőt az ablakcsere menetéről, valamint megválaszolja a felmerülő kérdéseket is.

A felvett méretek alapján legyártott ablak a gyártást követően egy előre megbeszélt időpontban kerül majd kiszállításra, ezt követően azonnal meg is kezdődhet a beépítés.

Egyedi méretű műanyag ablak beépítése

A hagyományos, bontással történő csere során a régi szerkezet teljesen kibontásra kerül a falnyílásból, az új ablak pedig annak helyére épül be. A művelet során az ablakot körülvevő falrész bizonyos mértékben sérülhet, így általában újrafestésre is szükség van a falak kijavítását követően. A régi ablakkeret kibontását követően a törmelék eltakarításra kerül, az új ablak kerete pedig elhelyezésre kerül a falnyílásban.

A csavarokkal történő rögzítést megelőzően egy alapos ellenőrzés történik, mely biztosítja a keret pontos elhelyezését. A csavarokkal rögzített keretre felszerelésre kerülhet az ablak nyílója, a falnyílásnál található hézagok pedig a Pur habbal kerülnek kifújásra. A száradást követően a hézag műanyag takaróelemekkel kerül fedésbe, ezt követően pedig megkezdődhet a sérült falazat helyreállítása.