7 kamrás műanyag ablak

A 7 kamrás műanyag ablak kiváló választás a passzívházak számára. A bennük található 7 légkamra megfelelő hőszigetelést biztosít a szerkezet és a helység számára. A 7 kamrával ellátott műanyag profil elemek 100 milliméteres vastagságúak, így a passzívházak mellett sok esetében egyéb épülettípus esetén is alkalmazhatóak. Ezek a műanyag ablakok háromrétegű hőszigetelt üveget tartalmaznak, mely még tovább javítja az ablakok hő és hangszigetelését.

7 kamrás műanyag ablak előnye

A passzívházak legfőbb ismertető jele, hogy nagyon alacsony energiát igényelnek, melyekben az épület szerkezete mellett fontos szerepet játszanak a beépített nyílászárók is. A passzívház ablakok 100 milliméteres beépítési mélységüknek, valamint a bennük található 7 légkamrának köszönhetően nagyon hatékony szigetelést biztosítanak a helység számára.

A hagyományos ablakokkal szemben 3 megszakítás nélkül körbefutó gumitömítés található az ablak szárnya körül, valamint az ablakkeret belsejében. Ezek feladata a legapróbb hézagok kitöltése, ezzel állva útját a levegő szabad áramlásának. A 3 tömítő gumi a megszakítás nélküli kivitelének köszönhetően még tovább csökkentheti az épület energiaigényét a fűtési időszakban.

7 kamrás műanyag ablak gyártása és kialakítása

A műanyag ablakok gyártásához PVC-t használnak, mely alacsony tömegű, kemény és tartós szerkezet készítését teszi lehetővé. A fából készült ablakokkal szemben a műanyag ablakok nem érzékenyek az időjárás hatásaira, mivel alapanyagukra nincs hatással a rájuk hulló csapadék, valamint a levegőben található pára.

Mivel a gyártásukhoz szükséges alapanyag előállítása nem igényel éveket, így a fa nyílászárókhoz képest jóval alacsonyabb áron előállíthatóak. Gyártásuk során gyakran újrahasznosított PVC-t is használnak, mely pedig a környezetünk számára előnyös. A műanyag ablakok fehér színben készülnek, felületüket nem kell festeni, karbantartani. Mivel nem igényelnek festést, így a gyártásuk olcsóbb és gyorsabb, valamint a tulajdonosnak sem kell majd újrafesteni őket idővel.

7 kamrás műanyag ablak alapanyaga

Az alapanyaghoz speciális adalékokat kevernek, melyek hatására a műanyag ablak anyaga ellenálló lesz a napsütés káros hatásaival szemben. Ezzel megelőzhető az anyag károsodása, valamint a felület besárgulása. A műanyag ablak felülete ellenálló a legtöbb tisztítószerrel szemben, így tisztántartásuk könnyen és biztonságosan elvégezhető.

A műanyag profilok üreges kialakításúak, melyek a bennük található levegőt hasznosítják a hőszigetelő érték javítására. A légkamrák számának növelésével javítható ez az érték, de csak abban az esetben, ha a profil vastagságát is megnöveljük.

Az ablakszárnyak, a keret és a vasalatok összeszerelését követően az keretre és a szárnyakra felszerelésre kerül a három megszakításoktól mentes gumi tömítő csík, valamint beszerelésre kerülnek az üvegtáblák is.

A 7 kamrás műanyag ablakba háromrétegű hőszigetelt üvegezés

A 100 milliméteres beépítési mélység nagyobb teherbírást biztosít a szerkezet számára, így azok elviselik a 3 rétegű üvegezés magasabb tömegét is. A háromrétegű üvegezés gyártásához két rétegnyi 4 milliméter vastagságú Low-E bevonattal ellátott üveget használnak, középre pedig egy újabb üvegtábla kerül. A három üvegréteg között található két 16 milliméteres légrés argon vagy kripton gázzal kerül feltöltésre, melyek rossz hővezetéssel rendelkeznek.