Műanyag ablak redőnnyel

A műanyag ablak redőnnyel felszerelve olcsón és hatékonyan válthatja le az elhasználódott, rossz állapotban lévő ablakainkat. A műanyag nyílászárók egyik legnagyobb előnye, hogy barátságos áruk ellenére nagyon jó hőszigetelést tesznek lehetővé, használatuk és gondozásuk pedig semmilyen nehézséggel nem jár. Az épület ablakainak az egyik legfontosabb és sokoldalúbb kiegészítője a redőny, melyek többféle anyagban és kivitelben is elérhetőek számunkra.

Milyen előnyökkel jár a műanyag ablak

A régi, többségében fából készült ablakok nem felelnek meg a mai elvárásoknak, melyek közül a legfontosabb a jó hőszigetelés és záródás. A régi fa ablakok állapota mára jelentősen leromlott, részben a sok éves használat, részben pedig az akkori minőség és gyártás miatt. A használattól, valamint a párától az ablakok mára elvetemedtek, használatuk sok esetben nehézkes, emiatt pedig nem szigetelnek megfelelően.

A régi fa nyílászárókkal szemben a műanyag ablakok számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. A gyártáshoz használt PVC könnyű, rideg és tartós szerkezet előállítását teszi lehetővé. Ezek nem rozsdásodnak, nincs hatással rájuk az időjárás hatása, valamint nem igényelnek festést, valamint időszakos újrafestést.

Műanyag ablakok felülete

A műanyag ablakok felülete a legtöbb vegyszerrel szemben ellenálló, ezért tisztántartásuk során nem kell aggódnunk, hogy kárt teszünk az anyagukban, felületükben. Az alapanyaghoz hozzáadott adalékoknak köszönhetően a műanyag elemek ellenállnak az erős és folyamatos napsütéssel szemben, így nem kell tartanunk az idő előtt besárgulástól sem.

A felület nem igényel festést, így nem csak olcsóbb az előállításuk a többi alapanyaggal szemben. További költségeket és erőfeszítést sem igényel majd az újrafestésük. Az ablakok fehér színben készülnek, ettől eltérő szín, vagy fa hatás eléréséhez laminálással lehetséges, így sokkal változatosabb hatást érhetünk el velük.

Összegében elmondható, hogy a rossz állapotban lévő, elavult ablakainkat a legköltséghatékonyabb módon a műanyag ablakok segítségével cserélhetjük le, melyek használatával nem csak energiát spórolhatunk a régi ablakhoz képest, hanem egyszerűségüknek köszönhetően a használatuk is jóval könnyebb.

Gyártásuk történhet szabványméretben, illetve egyedi méretben is, így szinte bármilyen épület falnyílásaiba beépíthető a megfelelő méretű műanyag ablak.

Műanyag ablak redőnnyel – a redőnyök feladata

Az árnyékoló eszközök elsődleges feladata a helységbe jutó fény mennyiségének szabályzása, vagy akár teljes megszüntetése. A redőnyök külső árnyékoló eszközök, melyek az ablak külső oldalára kerülnek felszerelésre. A redőnyök a belső árnyékolókkal szemben, mint a reluxák, sötétítők, még azelőtt megállítják a napsugarakat, mielőtt elérnék az üveg felületét.

Ennek köszönhetően nem csak a fényt szabályozhatjuk a használatukkal. Hanem leengedett redőnnyel a szoba túlmelegedését is megakadályozhatjuk a nyári hősékben. A redőny leengedésével megelőzhető, hogy az ablakok üvegfelülete elázzon, vihar esetén pedig védelmet nyújt a nyílászáró számára.

Műanyag ablakok redőnyei készülhetnek

A műanyag ablakok redőnyei készülhetnek műanyagból, illetve alumíniumból is.

  • A műanyag redőnyök az ablakokhoz hasonlóan nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, így sokak számára megfizethető.
  • Az alumínium redőnyök még hatékonyabb védelmet nyújtanak otthonunk számára, szerkezetük és felépítésük még egy komolyabb jégveréstől is hatékonyan óvja meg a mögötte elhelyezett ablakokat.

Használatuk alapesetben kézi erővel történik, de felszerelhetőek emelő motorral is, mely akár távirányítóval való használatot is lehetővé tesz számunkra.